SEO Optimizacija | Morpheus

SEO Optimizacija

Šta je SEO?

Search Engine Optimization (skraćeno: SEO) ili optimizacija web stranica za pretraživače je dio internet marketinga koji se bavi unapređenjem količine i kvaliteta saobraćaja prema Vašem web sajtu, a samim tim i pozicioniranjem sajta po ključnim riječima koje najviše odgovaraju sadržaju putem “prirodne” pretrage na web pretraživačima (GoogleBingYahoo…).

Kao internet marketing strategija, SEO razmatra način funkcionisanja pretraživača kao i pojam koji ljudi pretražuju. Optimizovanje web sajta prvenstveno obuhvata mijenjanje sadržaja i HTML kodiranje koje će dovesti do poboljšanja njegovog rangiranja vezano za specifične ključne riječi, i da ukloni prepreke prilikom indeksiranja sadržaja web sajta od strane pretraživača.

 Kako se radi SEO?

Optimizacija sajta je proces u kojem podjednako učestvuju vlasnik web stranice i web programer. Posao SEO stručnjaka u 2013. godini treba biti izgradnja snažnog, uticajnog i kvalitetnog brenda zato jer će Google favorizovati web sajtove koje prepozna kao takve.

Postoje dva modela optimizacije za pretraživače.

Onsite SEO

  • poređenje ključnih reči u odnosu na konkurenciju i njihovu dalju analizu u vidu detaljnih izvještaja
  • optimizaciju meta tagova (title, description)
  • sređivanje tagova u sadržaju (alttitle, naslovi linkova)
  • optimizaciju naslova i podnaslova (H1-H6)
  • kreiranje robots.txt fajla
  • kreiranje, registracija i obnova sitemap.xml
  • popravljanje unutrašnje strukture linkova
  • analizu dupliranog sadržaja
  • kreiranje 404 stranice i 301 redirect po potrebi

Offsite SEO

Offsite SEO je vezana za izgradnju veoma raznovrsnog i kompletnog link profila, odnosno za proces proces optimizacije sajta van njegovih stranica. Što je Vaša konkurencija veća i kvalitetnija, to ćemo mi morati više da radimo da bismo Vas probili na dobre pozicije. Po pravilu najviše posla ima u zasićenim delatnostima kao štu su npr. turizam, prodaja polovnih automobil, računara mobilnih telefona itd.

Šta morate znati o SEO prije nego nas angažujete?

Nakon pokretanja novog web sajta potrebno je 15-45 dana da ga Google indexira. To je proces koji Google radi automatski i ne može ubrzati ni kontrolisati, pa optimizacija za pretraživače mora biti isplanirana na vrijeme.

Takođe, dobra pozicija novih web stranica najčešće dolazi vremenom. Na prvoj stranici rezultata Google pretrage se nalazi samo 10 sajtova rezultata pretrage, pa je nerealno očekivati da će upravo vaše web stranice brzo izbiti na poziciju za koju su se druge web stranice trudile godinama, pogotovo ako je konkurencija velika. Nema garancije dobre pozicije na pretraživačima. Radimo isključivo ugovorno na dugi rok (minimalno 12 mjeseci).  Parametri gore opisanog posla zavise uglavnom o budžetu koji dedicirate.

Ne radimo trikove i dajemo garancije samo da ćemo SEO odraditi profesionalno – ne i da ćete biti prvi na Googleu. Ako vaše poslovanje zahtijeva trenutne rezultate oglašavajte se preko Google AdWords-a.

Top

Pozovite nas + 382 67 214 023

Pozovite nas ukoliko su Vam potrebne detaljnije informacije oko bilo čega!